Január 1: Új hold, új év, új élet Újhold napja mindig nagy hatással van ránk. Nem csupán azért, mert minden százszoros energiával hat, hanem ez az új dolgok kezdetét is jelzi.

Január első napján általában értékelnek az emberek. Érdemes elgondolkodni azon, mik azok a dolgok, melyeken szeretnénk változtatni.

A tavalyi évben számtalan lecke ismétlődött újra meg újra. Ahelyett, hogy áldozatnak éreznénk magunkat, gondolkodjunk el azon, mi az, amit még mindig nem tanultam meg az adott szituációból.

Különösen fontos ebben az időben az, hogy ne próbáljunk hadakozni az érzelmek ellen, ne akarjunk mindent irányítani. Adjuk meg magunkat a helyzeteknek, s csupán egy kérdést tegyünk fel: “Mi az, amit ebből meg kell tanulnom?”

Ez a felismerések és magunkra ismerések ideje. Nézz a saját szemedbe, lelked tükrébe, és ismerd fel végre, hogy végtelen teremtő erővel rendelkező isteni szellem vagy.

Senki és semmi mástól nem függ az életed, mint saját döntéseidtől.

Itt az ideje a felelősségvállalásnak.

Érdemes ezen a napon testi tisztítást, méregtelenítést végezni. Meleg szívvel javaslom a folyadéknapot, böjtnapot mindenkinek. Ha a testünk egy tiszta csatorna, sokkal könnyedebben halljuk meg az égi vezettetést.

Itt az idő, hogy valóban kezdetét vegye a megújulás. Valóban egy új élet kezdete lehet anyagilag, szellemileg, egészségileg is.

A káros szenvedélyektől sokkal könnyebb megszabadulni, ha újhold napján teszi le őket az ember. A testi és lelki elvonási tünetek egyaránt minimalizálódnak. Ezzel egyenes arányban a lelkierő pedig növekszik, és ehhez kitartás is társul.

Az újhold felel meg legjobban a tervek megvalósításának, a kezdetnek.

Érdemes ezen a napon tervezni magánéletben és az üzleti életben egyaránt.

A következő 12 napban (a gyarapodás fázisában) kell minden újító célt kitűzni, és elérésébe belefogni.

Érdemes ezt a napot magunknak és lelki igényeinknek szentelni.

Kalandra fel! Sikeres tisztulást és teremtést kívánok Nektek! Viki