Az alábbi linken lehet megnézni a filmet. 1994-ben a sok ismerős név miatt be lett tiltva, ahogy az interneten lévő levélből is olvasható. Túl sok mai bankigazgató, újságíró, tv-s megmondó ember apukája található a filmben. Igaz "magyar" arcok és nevek.

http://tdyweb2.wbteam.com/Avosok_1.htm

http://tdyweb2.wbteam.com/Avosok_2.htm

http://tdyweb2.wbteam.com/Avosok_3.htm

(Magyar Vilag 2006. februar 2., VIII. evf. 5. szam)

A 12. oldalon kommentar nelkuli fenymasolat olvashato az alabbi szovegű levelről (amely kelt Bp. 1994. marcius 25., Ikt. sz.: M/69/94. Feladoja Magyar Televizio, Kocsis L. Mihaly műsorigazgato):

Kubinyi Ferenc tortenesz urnak

Tisztelt Kubinyi Ur!

Szeretnem tajekoztatni arrol, hogy az Avosok I-III. cimű dokumentumfilm ismetleset, amely a Magyar felmult - a torvenytelen szocializmus cimű tortenelmi sorozat reszekent kerult sugarzasra a Magyar Televizioban, dr. Nahlik Gabor alelnok ur utasitasara vettuk ki a műsorbol. Tajekozodasom szerint erre valoban az izraelita hitkozseg, illetve kulonboző zsido szervezetek tiltakozasara kerult sor.

Az emlitett szervezetek es nev szerint dr. Schweitzer Jozsef főrabbi kifogasoltak az avos tisztek eletrajzaban a zsido szarmazas tulhangsulyozasat, amelyre most, a Holocaust 50. evfordulojan kulonosen erzekenyek zsido, illetve zsido szarmazasu polgartarsaink. Az Alelnok ur a Főrabbi urral folytatott beszelgetesen vegul is akceptalta ezt az eszrevetelt, s ezert hozta meg a fenti intezkedeset. Arrol pillanatnyilag nem tudom tajekoztatni, hogy vajon sor kerulhet-e a sorozatnak egy kesőbbi, kevesbe erzekeny időpontban tortenő megismetlesere.

Kerem, fogadja el tajekoztatasom, egyben szeretnem felhivni a figyelmet arra, hogy levelemnek publikalasahoz semmilyen formaban nem jarulok hozza. A fentieket Onnek valaszolva, szemelyes tajekoztatasul adtam.

Megerteset koszonve, szivelyes udvozlettel

Kocsis L. Mihaly

(s.k.)