2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Nemcsak Gyöngyösön...

A Fidesz menti meg a balosokat?

Attól tartanak a Fideszben, hogy a baloldali összeborulás nem éri el a 15%-ot és nem jut be a parlamentbe - mondta el a Figyelőnek egy kormányközeli forrás.

Az informátor elmondása szerint a Fidesznél még "90%-ig tele van a tár", vagyis több, a Simon-üggyel egy horderejű botránnyal elő tudnának állni, ám nem szeretnék, ha tovább csökkenne Mesterházyék népszerűsége.

A kormánypártnál ugyanis attól tartanak, hogy Brüsszel nem nézné jó szemmel, ha csak a Fidesz, a Jobbik és az LMP kerülne a parlamentbe, a nyugatbarát balosok pedig nem.

Az informátor azt is elmondta, hogy a Fidesznél lassan lemondanak a gyöngyösi körzetről is, mert a legutóbbi felmérések szerint az egyéniben itt induló Vona Gábor hatalmas fölénnyel vezet jelöltjük előtt.

Figyelő - alfahir.hu

Rövidesen szentté avatják XXIII. Jánost és II. János Pált

Megkezdődött a visszaszámlálás Rómában XXIII. János és II. János Pál pápák április 27-i szentté avatása előtt, amelyen hatalmas szervezési gépezet dolgozik, különös tekintettel arra, hogy a becslések szerint az esemény idejére mintegy hétmillió zarándok és turista érkezik majd a Vatikánba.

A szentté avatási szentmise április 27-én vasárnap 10 órakor kezdődik a Szent Péter téren. A tér felét a hivatalos egyházi és állami delegációknak fenntartott tízezer ülőhely foglalja majd el. A Szent Péter tér többi része és a tértől az Angyalvárig húzódó sugárút egésze a hívőké lesz: a becslések szerint ide 150-200 ezer zarándokot engednek be. Nem kell belépőjegyet váltani: mindenki oda áll, ahol helyet talál. A Szent Péter teret és a Vatikánhoz vezető utcákat csak április 27. hajnalban nyitják meg, így minden bizonnyal sokan a tér közelében fognak éjszakázni, hogy minél előbb bejuthassanak.

II. János Pál (1978-2005) 2011. május elsejei boldoggá avatásán a Szent Péter tér és környéke már reggel hat órára megtelt. Azoknak, akik nem férnek a térre, a Vatikán környékén, Róma bazilikái előtt és a nagyobb tereken óriásvásznakon egyenesben közvetítik a szentté avatást, így a Santa Maria Maggiore-bazilikánál, a Forum Romanumnál és a Piazza del Popolo terén is. Csak Lengyelországból több mint 300 ezer hívőt várnak, ennél is többet Bergamóból és az észak-olaszországi Lombardia tartományból, ahol 1881-ben Giuseppe Roncalli, a későbbi XXIII. János pápa (1958-1963) született.

A többi olaszt és külföldit is beleszámítva a szervezők közel 5 millió embert várnak a szentté avatás napjaiban Rómába. "Ha azonban azokat is beleszámítjuk, akik a szentté avatás előtti héten, már a Ferenc pápa vezette Húsvétra megérkeznek Rómába, összesen 7 millió zarándokot és turistát várunk. November óta készülünk erre az eseménysorozatra" - nyilatkozott az olasz sajtónak Maurizio Pucci, a római főpolgármesteri kabinet rendkívüli eseményekért felelős rendezője.

A spanyol hívők hajóval érkeznek a Róma közeli Civitavecchia és Fiumicino kikötőjébe. Április 26. éjszakáján Róma templomai nyitva lesznek az imádkozni akaró zarándokok befogadására. A szentté avatás után a Szent Péter-bazilika altemploma lesz nyitva, hogy a hívők a két pápa sírjához járulhassanak.  A Rómába érkező magyar zarándokoknak április 26-án a Szent Istvánról elnevezett római körtemplomban mutatnak be magyar nyelvű szentmisét.

Április 25. is ünnepnap lesz, Olaszországban ekkor ünneplik a nácizmus alóli felszabadulást. A római szálláshelyek 85 százaléka már foglalt. A zarándokok nagy részét egyházi intézmények látják vendégül, a hátizsákos fiatalokat a római plébániák fogadják be éjszakára.

A főpolgármesteri kabinetet képviselőm Pucci hozzátette, Róma városa eddig mindig jól szerepelt a nagyszabású eseményeken, a tavaly márciusi pápaválasztástól Barack Obama amerikai elnöknek a héten tartott látogatásáig. Április 3-án is rendkívüli esemény helyszíne lesz Róma: II. Erzsébet brit uralkodó látogat a Vatikánba. Április 12-én pedig tömegtüntetés zajlik majd az új olasz kormány ellen. Egyedül talán az április 27. estére kitűzött labdarúgó mérkőzést halasztják el, de a Roma csapatának szurkolói ez ellen hevesen tiltakoztak, azt hangoztatva, hogy a néhai II. János Pál is Roma-szurkoló volt.

MTI - alfahir.hu

Cigánygettókról és sikertelen közmunkaprogramról szól az ombudsmani jelentés

Egy ma nyilvánossá tett ombudsmani jelentés szerint a cigányok felzárkóztatása nem saját maguk, hanem csakis a szegregáció, szegénység, tanári kontraszelekció miatt nem sikeres. Továbbá beismeri, hogy már száz olyan település van, ami gyakorlatilag "cigány-gettóvá" vált a népességcsere miatt. A jelentés még a kormány által sikeresnek ítélt közmunkaprogramba is belerúg.

A cigányok, a hajléktalanok, a mélyszegénységben élők, a közmunkások és a gyermekek, fiatalok helyzetét állítja középpontba az ombudsman 2013-as beszámolója.

A parlament honlapján közzétett beszámoló nagyrészt a Szabó Máté hivatali ideje alatt végzett jogvédő tevékenységet mutatja be, de már utódja, a tavaly szeptemberben megválasztott Székely László jegyzi.

A jelentés alapján Magyarországon 2011-ben 3,05 millió ember élt szegénységben vagy társadalmi kirekesztettségben, ezen belül cigányok 500-600 ezren. A kilátástalan helyzetű rétegekben a társadalom egészéhez viszonyított számarányuknál nagyobb arányban vannak romák, integrációjuk helyenként szinte reménytelennek tűnik a beszámoló szerint, nem részletezve, hogy ez bizony rajtuk is múlik.

Körülbelül száz olyan település van, amely végérvényesen szegény-cigány gettóvá vált, másik kétszáz településen megállíthatatlannak tűnik a folyamat, amely így összességében a magyarországi községek tíz százalékát sújtja. A folyamat világos: a roma szomszédokat tovább nem tűrő magyarok elköltöznek, ám házukat csak nagyon olcsón tudják eladni, amit inkább cigány családok vesznek meg, a folyamat pedig egy folyamatot indít el.

A mélyszegénységben, kirekesztettségben élők önerejükből nem tudják megváltoztatni életkörülményeiket, ezért az államnak többletkötelezettségei vannak. Általános tapasztalat, hogy a közfoglalkoztatás nem vezet vissza a "rendes" munka világába, az új generáció mobilizációs esélyeinek javítása nélkül pedig a szegénység bővített újratermelésére lehet számítani. Különösen döbbenetes ez a hivatalos jelentés annak tükrében, hogy a kormány évek óta az ellenkezőjét hangoztatja, ami tehát hazugság. Egyes területeken a roma tanulók háromnegyede halmozottan hátrányos helyzetű – teszi hozzá a jelentés.

A roma gyerekek 60 százaléka olyan osztályba jár, ahol gyakorlatilag emberfeletti erőfeszítést jelent az oktatásuk. Egy-egy osztály tanulóinak több mint a fele még nyolcadikos korában sem tud megoldani elemi olvasási-szövegértési feladatokat. A szegénységet, a tömeges szegregációt, a tanárok kontraszelekcióját okolja a tanulmány, és emiatt az érintettek "nem tudtak megbirkózni a halmozottan hátrányos helyzetű gyermekek koncentrálódásából adódó problémahalmazzal".

A roma nemzetiségi önkormányzati képviselők jelentős része személyes függésbe került a helyi települési önkormányzat vezetésétől. Nincs tárgyalási pozíciója annak, akinek közfoglalkoztatottként a polgármester a munkáltatója.

A hazai nemzetiségek közül gyűlöletcselekmények szinte kizárólag a romákat sújtják a jelentés szerint. Az egyik ilyen a roma közösség megfélemlítését célzó jogosulatlan járőrözés, amely összekapcsolódik „szélsőséges szervezetek rasszista, gyűlöletkeltő propagandájával” – vált át hisztériakampányba az összefoglalás. Emiatt azonban alig indulnak büntetőeljárások, miközben gyűlölet-bűncselekmény alapján Magyarországon kizárólag romákat ítéltek el a bírók – sajnálkozik a tanulmány pont beismerve, hogy a cigányok közül is bőven előfordul magyarellenes megnyilvánulás, erőszak.

A hajléktalanság gyors és egyszerű "felszámolása", a "rendcsinálásra" vonatkozó állami törekvések megkérdőjelezik a jogállam működését, hiszen nem a probléma, hanem a "problémás személyek" ellen hirdetnek harcot. A hajléktalanok rendkívül kiszolgáltatottak, sorsukon szankciókkal nem lehet változtatni – áll a szövegben.

Szociális kérdésekre csak társadalmi szolidaritáson alapuló szociális válaszokat lehet adni. Ez a jogállami politikai közösség egyetemes kötelezettsége, a mindenkori kormány, valamint a települések vezetőinek a feladata.

A mélyszegénységben élők százezreivel összefüggésben az ombudsman hangsúlyozta: emberi méltóságuk nem kérdőjelezhető meg, ahogyan az – tegyük hozzá: sikeres - "érpataki modellben" történt szerinte. Emlékeztetett arra, hogy a helyi hirdetmény szerint tűzifára csak az arra érdemes, példamutató életformát élő, Érpatak jó hírnevét ápoló családok számíthattak. A biztos szerint elfogadhatatlan, hogy a polgármester jogi kontroll nélkül dönthet ilyen ügyekben, megkereséseire a polgármestertől, Orosz Mihály Zoltántól nem kapott választ.

MTI, Index nyomán: alfahir.hu

Pósa Lajos: Anyám intése

El ne add az ősi házat ,
El ne add az ősi telket,
Hol a csűrön késő őszig
Gólyamadár kelepelget.
-
Ha elfáradsz a világban:
Gyere haza megpihenni,
Az öreg fák árnyékában
Szép időkre emlékezni.
-
Rád nevet,mint hajdanában
A cseresznye, piros alma:
Gyermek leszel ,újra fiam,
Belefogsz egy régi dalba.
-

Szántófölded kenyeret ád,
Az a föld jó kalásztermő !
Friss vizet a csörgő patak,
Tüzelőnek fát az erdő.
-
Gyümölcsfáid oltogatod,
Tisztogatod, nyesegeted,
Ablak alatt a kis kertben
Az utakat rendezgeted.
-
El-elsétálsz a mosolygó
Virágok közt andalogva...
Úgy-e fiam, hozol majd ki
Egy-egy szálat a síromra?
-
El ne add az ősi házat,
El ne add az ősi telket
Hol a csűrön késő őszig
Gólyamadár kelepelget

Csillagüzenetek 2014.03.24. - 03.30.

Előadás 2014. március 25-én kedden, 18.30 órakor a Soter klubban:
„Csillagokkal a karma kerekén túlra, az alkimistához”

„Jelen korunkban is felismerhető önmagunkban az alkimista, akit nem kápráztat el a látszatcsillogás. Ő ragyog ránk a csillagok világából, de csak az veszi észre, akinek van szeme, és szíve igazán a csillagokba nézni.”
Paksi Zoltán

Ezekben a napokban 21.00 és 23.00 óra között keleti – dél-keleti irányban a vörösesen izzó Mars és a Spica (a Szűz csillagkép fő, vagyis a legfényesebb csillaga) együttállásában gyönyörködhetünk. A Mars március első napjaiban a Szűz csillagkép úgynevezett „angyali részénél” fordult vissza, hogy március végére újra elérje az aratás csillagát, a Spicát.
Az erők, és energiák tüzes planétája tehát olyan üzenetet hoz az angyaltól, amelynek segítségével „aratni”, illetve rendet tenni tudunk az életünkben.

Hogyan?
Például a meditáció segítségével.

Jó idő esetén érdemes kiülni a kertbe, az erkélyre, vagy egy nyugalmas szabad helyre, s a Mars felé fordulva kezdjünk el meditálni. Az üzenet gyorsan megérkezik, elegendő csupán pár perc. A Mars felé fordulva végzett esti meditációnk semmiképpen se legyen tíz percnél hosszabb, mert akkor túl sok energia ébred bennünk, ami megnehezítheti az elalvást.
Ez az együttállás ennek a hétnek (március 24 - 30-ig) az égi ajándéka. Legközelebb július közepén tér vissza a Mars a Spicához, de akkor már a láthatósága nem lesz ennyire jó, mert mire akkor eléggé besötétedik, már igen alacsonyan lesz a Mars, közvetlenül a horizont felett, tehát csak sík terepről lehet majd látni. Szóval érdemes élni ezzel a csodálatos égi lehetőséggel!
Ragyogó felismeréseket kívánunk!

Az álmok égi jeleiről, s üzeneteiről a hamarosan újra induló „Heti csillagüzenetek” című kisfilmjeinkben adunk majd információkat!


Gyógyító, és spirituális időintervallumok 2014. március 24 – 30-ig:
Az előttünk álló héten a gyógyítás, az öngyógyító módszerek, meditációk, légző-, és energiagyakorlatok végzésének legoptimálisabb időintervallumai:

Az első a reggeli, délelőtti órákban, 4.20 – 7.25 óra között érzékelhető.
Ekkor déli irányba fordulva működtethetőek legjobban a gyógyító, regeneráló erők, valamint a spirituális gyakorlatainkat is jobban, eredményesebben tudjuk végezni.
(A gyógyítás ideje alatt, ebben az időpontban, természetesen a beteg társunk legyen dél  felé fordulva.)

A második gyógyító időintervallum kelet felé fordulva érzékelhető a legjobban 9.15 – 11.30 óra között.

A harmadik spirituális, beavató időintervallum szintén déli irányban érzékelhető 17.00 – 19.15 óra között.

JÓ GYÓGYULÁST, GYÓGYÍTÁST, IGAZI BEAVATÓ ÉLMÉNYEKET, ÉS FÉNYES FELISMERÉSEKET KÍVÁNUNK!

Hírleveleinkre feliratkozás a www.asztrozofia.hu –n!Minden nap, minden pillanat csillag – bolygó konstellációja egyszeri, és soha meg nem ismétlődő, így azok a mindenkori ITT ÉS MOST, vagyis a JELEN varázslatát, kozmikus lehetőségeit, és a KOZMIKUS MINŐSÉGEK MEGTAPASZTALÁSÁT, ÁTÉLÉSÉT tanítják a Földön élő embernek.

Amennyiben úgy gondolja, hogy ezek az üzenetek, információk segíthetnek rokonainak, barátainak, ismerőseinek is, akkor kérem, küldje át nekik is ezt a levelet!


Áldás kísér minket az Úton!
Szeretettel a Csillag Tv csapata nevében:
Paksi Zoltán


www.asztrozofia.hu
www.csillagtv.com

Választás 2014

KLIKK:

http://mno.hu/valasztasi_terkepek

Kezelési költség csak forintban lehet

Komoly veszteséget okozhat az egész bankrendszernek, az a Békés Megyei Bíróságon az év végén született nem jogerős ítélet, amely kimondta, hogy a devizahitel kezelési költségének devizában való megállapítása visszamenőleges hatállyal semmis. Amennyiben az ügyben érintett OTP Bank fellebbezését a Szegedi Ítélőtábla elutasítja, és tömegesen kérnek jogorvoslatot mások is, akkor ez - szakértői vélemények szerint - újabb csapás lehet a bankokra.

 

Egy magánszemély, akinek a különböző bírósági fórumokon rendre visszautasították a beadványát, végül első fokon pert nyert az OTP Bank ellen. Az ítélet kimondta: a devizahitel kezelési költségének devizában való megállapítása visszamenőleges hatállyal semmis. A bíróság azzal indokolta döntéslét, hogy a kölcsönügylettel kapcsolatos kezelési költség tulajdonképpen nem más, mint a banki adminisztrációért felszámított díj. Éppen ezért semmi sem indokolja, hogy - a konkrét esetben - svájci frank alapon tartsák nyilván, hiszen az árfolyamváltozás következtében a banknál a technikai-személyi feltételek biztosítására fordított kiadások nem emelkednek. Ezzel szemben a hitelező bank a kezelési költség szerződéses összegét is svájci frankban tartja nyilván, és az egyes törlesztő-részletek esedékessé válásakor az árfolyamváltozás figyelembe vételével számolja el.

 

A bank és az ügyfél között létrejött szerződésben az áll, hogy a kezelési költség is az árfolyamváltozásra figyelemmel terheli a hitel felvevőket. A bíróság úgy ítélte meg, hogy "ez a szerződési feltétel tisztességtelen, mert a benne megállapított kezelési költség svájci frankban történő elszámolása a pénzintézet részéről haszonelemeket tartalmaz, burkolt ügyleti kamatként jelenik meg, így a fogyasztó hátrányára a másik félnek teljesen indokolatlan, egyoldalú előnyt biztosít. Ezért a bíróság ezen kikötés semmisségét is megállapította. "Emellett az elsőfokú ítélet megsemmisítette a hitelszerződésnek azt a pontját is, amely úgy rendelkezett, hogy az egyes fizetendő törlesztő-részletek forint összegét a bank az esedékesség napját megelőző napon érvényes deviza eladási árfolyamon határozza meg.

Ehelyett az esedékesség napját megelőző napon érvényes deviza vételi árfolyamot tartották jogszerűnek. Az indoklás szerint "a vételi és eladási árfolyam közötti különbözet haszna ebben az esetben a pénzügyi intézménynél csapódik le. Mégpedig anélkül, hogy mögötte bármilyen szolgáltatás állna." A kölcsönszerződésnek ugyanis nem célja a devizaértékesítés, amelyhez ez a haszonelem rendeltetésszerűen kapcsolódik, vagyis a nyereséget a kamatban, és nem pedig a vételi és eladási árfolyam közti különbségben kell realizálódni.

A kezelési költség a profit eleme - vélekedett lapunk érdeklődésére Barabás Gyula. A Széchenyi Hitelszövetség elnöke emlékeztetett egy három-négy évvel ezelőtti esetre, amikor egyes hitelező pénzintézetek megszüntették ennek a költségelemnek az alkalmazását, de egyidejűleg emelték az általuk felszámított kamat mértékét is. Ezért a szakember egyetért a bíróság ítéletével. Ha valóban visszamenőleges hatállyal elfogadja az ítélőtábla az első fokú bíróság döntését, akkor a svájci frankban felszámított kezelési díjnál alkalmazott árfolyamváltozások okozta nyereséget a szerződés megkötésétől kezdve jóvá kell az ügyfeleknél írni.

Ez komoly veszteség lehet a pénzintézeteknél. Mielőtt a tömeges perek beindulnának, az államnak egy hosszú távú adósmentő-csomagot kell kidolgoznia, a Magyar Bankszövetséggel karöltve. Az együttműködés az első jelei az érintettek tavaly decemberi megállapodása kapcsán már felsejlettek. Az államnak olyan törvényt kell alkotnia, amely a jövőben csökkenti a hitelt felvevők terheit, de ugyanakkor a bankok működését sem lehetetleníti el. Barabás Gyula azt is elmondta, hogy a Békés Megyei Bíróság döntése nem csak az ingatlanokat érintő jelzáloghitelre vonatkozik, hanem minden devizakölcsönre, így azokra is, amelyeket például gépkocsi vásárlására vettek fel.

B.M. / Népszava

http://www.pszlf.com/index.php?option=com_content&view=article&id=156%3Akezelesi-koeltseg-csak-forintban-lehet&catid=68%3Abelfoeldi-hirek&Itemid=58

Dr.Taraczközi István előadása Somogytúron

A Hit Gyülekezete rendezvényeire jár a gyöngyösi jegyző?

Kedden Gyöngyösön a Kék Kör elnevezésű civil szervezet -melynek hátterében a Hit Gyülekezete áll - „A szélsőségek feltörése” címmel tartott fórumot, melyen végig a Jobbikot gyalázta az előadó Szlazsánszky Ferenc, az ATV főszerkesztője. Az eseményen részt vett a városi jegyző is.

Egy olvasónk, aki ellátogatott az eseményre, portálunknak az est tematikájáról elmondta: Szlazsánszky végigvette azokat a jobbikos politikusokat, akik nagy valószínűség szerint bejutnak a parlamentbe és mocskolta őket, majd összehasonlította a nemzeti radikális párt 2010-es és 2014-es kampányfilmjét és ezzel kapcsolatban rémisztgette a jelenlévőket.

Olvasónk beszámolója szerint az eseményen részt vett Kozma Katalin, Gyöngyös jegyzője, illetve Magyar Attila a kettes számú választókerület választóbizottságának elnöke is.

Azt is megtudtuk, hogy a vendégek meghívásos alapon érkeztek.

A Kék Körről alig lehet tudni valamit, helyiek információi szerint nemrég alakult azzal a céllal, hogy előadásokat tartsanak, olvasónk szerint egyértelműen beazonosítható volt, hogy a Hit Gyülekezete áll mögötte, a rendezvényen is rengeteg gyülekezeti tag volt jelen.

Úgy értesültünk, hogy az eseményen kérdést is tettek fel azzal kapcsolatban, hogy mi lesz a Hit Gyülekezetével, ha a Jobbik kerül hatalomra.

Szerettük volna megtudni Kozma Katalintól, Gyöngyös város jegyzőjétől, hogy tényleg részt vette-e az eseményen, ha igen miért volt ott. Érdeklődtünk volna arról is, tagja-e a Hit Gyülekezetének, illetve részt vesz-e más szervezetek politikai rendezvényein is. A jegyző azonban megkeresésünkre csak annyit mondott, hogy a magánügyeiről nem kíván nyilatkozni, majd letette a telefont.

alfahir.hu