2015

Átlépés

Bemutatkozás

Amikor a változás szelei fújnak a pesszimisták falakat emelnek, az optimisták pedig vitorlát bontanak."

Legfrissebb hozzászólások
Feedek
Megosztás
Címkefelhő

Ancsel Éva idézetek

 

„A lélek akkor öregszik, ha már csak földön járnak a vágyai, szárnytalanul.”

„Annál teljesebb az ember, minél hiánytalanabbul szétosztja magát szüntelenül.”

„Aki nem tud kapni – aki nem tud egy almát jó szívvel elfogadni, vagy egy ismeretlen ember kezét, amikor szédül –, aki nem tud örömöt fogadni, az továbbítani se képes. És nem jobb, mint a zsugori, aki adni képtelen.”

„Aki viszonozza a gyűlöletet, az legyőzetett.”

„Ahol elvesznek a tradíciók, ott kilyukad az idő, és elpereg a múlt.”

„Minden szeretet fölkelés. Minden falak és minden határok és minden végességek ellen. Szelíd, de leverhetetlen fölkelés.”

„Akik a szemüket soha föl nem emelnék, akiknek nincs hová fölnézniük – ők, az égnélküliek a legszegényebbek.”

„Aki szeret egy embert, az megeszi a főztjét akkor is, ha odakozmált. S ez teljesen racionális, hiszen úgy gondolja, hogy a másik ember lelke fontosabb az ő gyomránál. Különben is, a lélek a legfontosabb testrész.”

„A felejtés a legkényelmesebb bűn – vagy nem is más, mint a lelkiismeret lustasága.”

„Hogy mi az igazság, az nagyon fontos. De hogy kinek van igaza, az csaknem érdektelen. Mégis e körül folyik a vér.”

„Béklyóktól megszabadulni jó, de ha nem megy, meg kell tanulni szabadnak lenni béklyók között.”

Ancsel Éva idézet„A nem tudásnak is van fája. Csakhogy ezt már mi ültettük magunknak, és gondozzuk is féltve.”

„Akinek nincs humorérzéke, az kicsinyke vétkeket se tud megbocsátani. A humorérzék tehát etikai jelentőségű.”

„A tisztességnek nemcsak attól kell félnie, hogy leütik, hanem hogy vállon veregetik.”

„A zene igazsága elementáris. Hasonlatos az erdők és a vizek igazságához.”

„Látni akarni kell, de ennyi sem elég, még el is kell viselni azt, amit látunk.”

„Sokszor csak a sors ökölcsapása képes arra, hogy kiüssön minket a hamisság ringjéből.”

„Vajon századannyi bűnt követ el az, aki nem egy méter, csak egy centiméter előnyért löki odébb embertársát?”

„A humorérzék az elme szellőzőablaka. Ezért mentálhigiéniai jelentőségű.”

„Ha az igazság nem is szokott győzni – vagy nagyon ritkán –, azért minden igazságtalanságon fel kell háborodni, mert ha mindenki vállat von, nem áll meg a lábán a világ.”

„A mérlegek helyükön vannak a boltokban, miként a számviteli könyvek. De milyen család is az, ahol mérleg billeg, jelezvén: ki mennyit adott és kapott? Az a család már nem felel meg a nevének.”

„A szem, az ne legyen gőgös – ne higgye, hogy átlát másokon és rögtön ítélkezhet.”

„Van rosszabb a rossznál – tudniillik a rossz igazolása. Természetesen nemesnél nemesebb eszmék segítségével.”

„A semmi ágán is megél a szív, ha elhallatszik hozzá a szomszédos ágon ülő dobbanása.”

„Az egészen nagy dolgok egészen kis dolgok szoktak lenni. Mondjuk annyi, hogy valaki letesz az ajtónk küszöbére egy fazék húslevest és szó nélkül távozik, mert tudja, hogy bánatunk van és nincs kedvünk se főzni, se beszélni. (Néma távozás nélkül a gesztus mit sem ér.) 
Az ilyen kis dolgok jelentősége is csak annyi, hogy például életben tartanak!”

„Az nem baj, ha dühöng az ember – az se, ha villámokat szór haragjában –, de az rettenetes, ha kihűl.”

„Hangszerek hamis hangjaiért a zenészek felelnek. Az emberek viszont még akkor is maguk felelnek hamis hangjaikért, ha kontárok markába kerülnek.

„Nem kell száz évet élni ahhoz, hogy százéves legyen az ember.”

„Az, amit sorsnak nevezünk, erős, ámbár földalatti kapcsolatban áll az igazsággal.”

„Akit szeretünk, azt ismerjük, de nem tudjuk és nem is akarjuk tudni a titkait. A szeretet nem ismer nyomozást.”
Ancsel Éva idézet„Aki azt kérdezi tőled: haragszol-e még rá, az biztos, hogy közel áll hozzád, hiszen ezt nem lehet kiáltva mondani, csak halkan. Ehhez talán már három lépés távolság is túl sok.”

„Nagyon sok mindent – sok súlyos és szigorú szót is – szabad mondani az emberekről, föltéve, hogy kiérdemlik. De azt, hogy »úgy kell nekik«, azt nem mondhatja senki és soha.”

„A testi sértésekről készíthető látlelet. Így az is megállapítható, hogy hány napon belül gyógyulnak. De ki mondja meg egy szóról, egy hangsúlyról, egy vállvonogatásról vagy egy röhögésről, hogy meddig lehet utána életben maradni, s miféle belső vérzésekbe hal bele ilyenkor az ember?”

„Be lehet-e állni irtani a hazugság erdejét, és érdemes-e? Akkor, ha tudjuk, hogy karnyújtásnyira tőlünk új hazugság facsemetéjét ültetik, méghozzá gonddal és szakértelemmel.
Igen, be lehet állni. De irtani még nagyobb gonddal kell és még nagyobb szakértelemmel.”

„Az se más, mint civilizált kegyetlenség, ha valaki annyira – úgymond – elfoglalt, hogy soha nincs ideje senkire.”

„Ha sikerül tetten érni egy embert, amikor csodálkozik, ki fog derülni, hogy ilyenkor az arca egészen az övé – talán éppen azért, mert valami másban elmerül –, és többnyire szép is.”

„A szomorúság megokosítja az embert, már csak azért is, mert ilyenkor nem siet sehová, nem kapkod ezerfelé, így még a világon is rajta felejtheti a szemét.”

„A pénz – minden ellenkező híreszteléssel szemben – patyolattiszta nagyon sok fizetési eszközhöz képest. Hát nem tisztább, mint ha ellenszolgáltatásként például azt kell vallanom, hogy nem mozog a Föld, vagy tudok egy embertársam soha el nem követett bűnéről?”

„A közhely, miszerint az igazság kíméletlen, merő önáltatás. Nem veszi számba, hogy mi emberek nagyon is értjük a módját, hogyan kíméljük magunkat tőle.”

„Az elme éle nem arra való, hogy a világ képtelenségein köszörüljék.”

„Az egészen kis árulások marják szét az embert – mármint azt, aki elköveti.”

„A kövekről azt mondják, hogy élettelenek. Nem hiszem, de még ha így lenne is, az életről rengeteget tudnak, ha nem is fecsegik el.”

„Több embert ismerek, akinek szárnya van – igenis szárnya. Csak nem szoktak erről beszélni, nem is lenne helyénvaló. Még viselni is csak rejtve szokták, zakó, kabát vagy blúz alatt. Elvégre nem lehet fedetlen szárnyakkal villamosra szállni, még akkor se, ha nincsen tábla, amely kimondaná: »Szárnyakkal felszállni tilos!«”

„Csak irdatlan utakon lehet eljutni valahová.”

 

Az apoláris pont: Magyarország

Gondolkodjunk picit. A világ harc felé tart. Nyersanyagért meg területért. A piacok a harmadik. Ebben a filmben a magyar ha hódítóként száll be mindent elveszít(het). Szerencsére most csak csúzlink van amúgy is, meg bekólázott jampi ifjúság. Nincsen tehát jó oldal a mezőnyben. Magyarnak lenni területet védeni jelent. Terület mely az Istennek fontos. Tehát - M. Imre bácsi sorai alapján - a Zenélő Sivatagok Tigrisét kell követni. Az ŐRT! Akit a Boldogasszony és az Öreg Isten állít az ország fölé. Nézzük fizikailag. Ha a két pólus a mágnesen egymásnak feszül akkor az apoláris ponton - ahol az égi-földi tengely nyitva van (Kárpátok) ott kénytelen a Teremtés hatalmas erőt "betolni", különben bucsut mondhat a fénynek idelenn még vagy 5-800 évre, vagy ameddig nem enged ránk egy özönvizet. Nyilván nem ez a terv. Tehát erő beáramlásnak kell jönnie. Az Égből! Nem a Marslakóktól, nem az űrhajóktól hanem az égből, a szíven át, a fényből a fényért. A magyar dolga ezt tartani. De fogja ezt tartani más nép is itt, velünk magyarokkal. Megmozdul majd a világ és sok család és dinasztia költözik ide, akik kapják a hívást és el is végzik ami rájuk esik. Sok idegen ajkú jön ide - lakni - de fényesebb lesz mint sok itteni. Béke lesz, erő és rend. De amig a pólusok között a tengely népe egyensúlyt nem talál addig elhangzik pár szisszegős káromkodás. A folyamatot nem lehet már megállítani. A világ eldöntötte hogy háború lesz. A vezetői döntötték el. Máshogy nem lehet megoldani a "civilizációs problémákat". Van aki szerint nekünk ki kell maradni ebből és saját gazdaságot kell építeni, saját magunknak megtartani ami a mienk. És majd az arab hadtest a lengyel síkságon megy keresztűl London felé, hogy elkerülje a kies alföldi gázmezőket? Adjatok mégegy Welcome Drinket. Szerintem pedig az Isten adta hővel lehet itt védelmet építeni. Ahogy kellett volna Égi Anyánk könyörgésére ugyanezt tenni a Balkánon másfél évtizede. Izgalmas történelmi idők jönnek, már benne is vagyunk. Csak áram legyen hogy archiválni tudjam ezt a sok mindent.  (Kozsdi Tamás)

http://www.merites.eoldal.hu/

Relax

ÉN FÉNYLEK Kozsdi Tamás

ÉN FÉNYLEK

Tegnap az jutott eszembe, hogy hogyan kezdődik egy szakrális rendszer felépítése ha nem emberi szintről nézzük a szervezést. És az első dolog az hogy olyan emberek kellenek hozzá akik elérték - akárhogyan - az ÉN FÉNYLEK állapotát. Ez nem a fénytest állapota, hanem azé amikor én, a fényemmel tudom magam körbe venni. Akkor is ha elszívják, akkor is ha sötét vesz körül és akkor is amikorészreveszem hogy mások elvették. Képesség kell tehát hozzá, hogy fényt termeljek magamban. Ezt pedig 24 órában folyamatosan figyelned kell, úgy mint az éhséget. Ha megéhezel ugye eszel. Ha szomjazik a veséd, iszol. Ám ha elfogy a fényed, feltöltöd magad. És hidd el, ezekben a nehéz időkben ez 24 órás, mindennapi éber figyelmet követel meg tőled. Hogy hol töltöd és hogyan az egyéni, technikai részlet, de tudd hogy szakrálisan addig nem lehet a sakktáblára tenni Téged, hogy akkor kezd meg a játszmát, ameddig nem vagy bábu azonos. Paraszt, vagy bástya, néha király vagy királyné. Mindenki kell, de csak az lehet a páston aki elérte EGYEDÜL és mindenki más segítsége nélkül az ÉN FÉNYLEK állapotát. Miért csak ilyen vehet részt szakrális rendszer építésben? Hát mert ne azzal kezdjük már el hogy akkor én segítek neked fényleni, te meg a másiknak. Esünk-kelünk, bukdácsolunk. De meddig még? Ez is kell, de a sakktáblára csak akkor vezetnek fel Téged, ha már fényt tudsz termelni. Bioáramban is gondolkodhatsz.

Gondold csak végig milyen környezetben élsz és a házastársad, párod, szomszédod, főnököd, emléked, vágyad, fóbiád akármid állandóan elvisz téged a fény állapotodból. Ilyenkor lelassul az emésztés, karikásabb a szem, kevesebb az életkedv, de mégiscsak valahogy fel kell töltődni. Ez az élet rendje, ezt tudod, de én nem életvezetésről beszélek Neked, mert úgy éled a napjaid ahogy akarod, de azt tudnod kell hogy ameddig nem vagy ÉN FÉNYLEK állapotban addig nem lesz közöd szakrális rendszer építéshez. Építeni az tud, akinek van hozzá hője, szer-e. Felesleges azon beszélgetünk már, hogy hogyan járd az utad a reiki szakkör és az Anasztázia olvasása között. Arra vagyok kiváncsi hogy kész vagy e már arra hogy minden zavaró, ártó, ellenséges körülmény ellenére, 5-25 perc alatt (állapottól függően) újra tudod e indítani a rendszered hogy visszaállj a sakktáblád helyére? MINDIG, MINDENKOR, Ha űrhajók potyognak az égből és ha atomot dobnak a fejedre, akkor is. Az UTOLSÓ LEHELETIG. Mert a szakrális rendszer azon fog múlni hogy az építői és védői mennyi fényt bírnak magukból adni. Egyedül, egyenként, de majd összeadódva is. El kell érned az én fénylek állapotát. Mindegy hogy. Kineziológiával, wellnessel, meditációval, jógával, reikivel, katolikus imával, Anasztáziával, Arvisurával, Dzogchennel, Sai Babával, zenével, rajzzal, balettel neked fénylened kell. Minden körülmények között. Ha csak 7-től 9-ig tudsz fényleni, hmm az se rossz, de ezért még nem adnak neked sakk kockát. Még nem vagy elég jó a posztra lépni. Az Isten se bolond olyan csatába küldeni amelyikben tudja hogy két lépés után összeesel. Inkább késlelteti a játékot és megvárja hogy a legjobb csapat állhasson fel. Az Idő az Ő kezében van, ezzel operálhat és vár. De néha elfogy az idő és meg kell kezdeni a csatasorba állást. Leütik a gongot és akkor már nem lehet visszalépni, edzőterembe járni, sakkozni kell, és ott van szemben az ellenfél.

Az erő másik oldala. MINDIG Ott lesz és minden másodpercben beléd folyik akkor ha te nem véded magad, mégpedig nem pénzzel, szőnyeg alatti buksifejjel, hanem fénnyel, fénnyel, fénnyel és fénnyel. Ez az egyetlen esélyed részt venni a "nagy csatában". Népek csatája vagy világháború, mind csak egyen múlik: hányan és milyen erősen fénylenek. A csata kezdetét veszi. Úgy érzem hamarosan. Nem én indítom és nem is az Isten, egyszerüen csak fogd fel hogy nem lehet tovább fékezni, kifutnak a kerekek és megfordul a világ, nincs várakozás, nincs lehetőség tovább várni és neked, benne az a szerep jut majd hogy fénylő légy. Ez életed záloga is és ezen múlik a harmadik világháború.

Magyarok népe, Szívek királynője, kalandba szólítalak. Hatalmad végtelen, az erőd véges, de itt vagyunk Veled. Mutasd az utat és ne engedd a Sátánt a virágaink közé. A kerted maradjon tiszta. AMEN.

2013 Feladat a nézőpontváltás

I. rész

Sok spirituális ember nehézségekbe ütközik abban, hogy a hétköznapokban, a mundán világban élje meg a spiritualitását. Millió könyv és módszer áll rendelkezésre a tudatos teremtésre, a vonzásra, a gyógyításra, mégis rengetegen küzdenek anyagi, egészségi vagy kapcsolati problémákkal.

Hogyan lehetséges mindez? Annyi sok módszer mind nem működik, hogy a tanfolyamokról, kurzusokról kijövő emberek otthon mégis szűkségben és kapcsolati feszültségben élnek tovább? Egy-egy tisztulás után is újabb és újabb problémák merülnek fel újra és újra, mintha soha semmi se lenne megoldva? Millió gyógyító technika mellett még a „legspirituálisabb” ember is beteg lesz?

Hogyan lehetséges az, hogy Buddha, Jézus, Lao Ce, és a többi nagy tanító mind a múltban, mind a jelenben hatalmas megvilágosodott közvetítést adtak át az embereknek, és mégis elenyésző az a mennyiség, aki a fenti „problémákra” megtalálta volna teljes egészében a válaszát, hogy tényleg 100% (nem 75% vagy 95%)-ban beteljesült életet éljen?

A tanításokkal lenne baj? Esetleg a sok sok millió spirituális ember mind béna? Esetleg valami mással van a „gond”?

Mielőtt tovább olvasnál, érdemes elgondolkodni, hogy hogyan lehetséges az, hogy több tíz vagy százezer ember végezte el pl agykotroll tanfolyamot, több millió olvasta el a Titok könyvet, szintén milliók olvasták a Mennyei Próféciákat, mégsem történt látszólag tömeges megvilágosodás, beteljesülés, vagy csak szimplán anyagi jólét?

De tovább megyek, hány buddhista meditált nap mint nap? Hány ember olvasta a Bibliát? A megvilágosodott tanítókat, akik jelenleg élnek, talán egy kezünkön meg tudnánk számolni – na jó, kicsit túlzok, de a fenti számokhoz képest tényleg elenyésző a százalékuk.

Miért van az, hogy Te, mint spirituális ember elvileg tudod, hogy mit kéne csinálnod a gyógyulásod, a jobb kapcsolatod, a jobb anyagi helyzetedért, és mégsem teszed? Tudod, hogy mondjuk nem kéne ordibálnod meg idegesnek lenned anyósoddal, néha mégis elpattan a kötél, és megteszed, újra és újra.

Miért?

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Nem mondom, hogy teljesen tudom a választ, de elmesélem, mire jöttem rá. Megpróbálom tömören elmondani:

Nem az emberekkel, nem is a tanítókkal van a gond, nem is a tanítással. :) (“Akkor mégis mivel?”, kérdezed :) )

Hanem azzal, hogy nem jól nézzük az egészet. Az egész életet. A Mája fátyla tényleg eltakarja az egészet. A világ tényleg egy illúzió.

De nem azt jelenti, hogy nincs – mint sokan hiszik, és meg kívánnak szabadulni ebből a fizikai világból.

Netán uralni akarják az illúzió világot. Elég nehéz uralni azt, ami illúzió. :) Ugyanis mindig ki fog csúszni a kezeid közül…

Szóval, az Illúzió világ nem azt jelenti, hogy nincs – hanem azt, hogy nem az, aminek látszik!

Nem az, aminek látszik.

És ha megtanul az ember változtatni a nézőponton, hogy máshogyan nézzen erre a világra, akkor véleményem és tapasztalatom szerint megtörténik az, amiről fentebb írtam. A világ minden pillanata az lesz, ami. Eltűnik a szenvedés, ha úgy tetszik. És most elkezdhetném ismételni innentől kezdve a nagy tanítók szavait, Tollét, hogy „élj a mostban”, Buddhát, hogy „szabadulj meg a szenvedéstől”, de akkor megint körbeértünk, megint ott vagyunk.

Változtass a nézőpontodon.

Azaz a a múlt meg a jövő tényleg nincs. Tényleg, egy nézőpontból. A szenvedés, amit átélsz, tényleg nem létezik egy nézőpontból. A szegénység, vagy idegesség vagy düh, amit érzel, NEM AZ, ami. Azaz nem az. Nem az vagy, akinek hiszed magad. Annál SOKKAL több vagy. :)

Láss a dolgok mögé. Nem nagy kunszt egyébként, de elég sok elengedéssel jár – és az ember sokszor bizony szeret szenvedni, és nem szeret elengedni. Szeret ragaszkodni a megszokottakhoz.

Az oldalon megtalálható írások legtöbbjében elég sokat beszéltünk már erről, a napi csillagüzenetekben is sok hasonló gondolattal találkozhatsz, tehát ha keresed ezt a nézőpontváltást, segíthetek megmutatni, a cikkekben megtalálod.

Illetve, az Átalakulás Iskolájában kb 9 hónapon keresztül részletezem a fentieket, hogy a végére jussak a dolgoknak, tehát bár a dolog nagyon egyszerű, a legegyszerűbb a világon, annyi mindent kell lepakolni hozzá, hogy az embernek IDŐ kell hozzá – látszólag. :)

Nem véletlenül emeltem ki a „lepakolni” szót – mert valójában, minden visszafelé vezet. Nem építkezni kell, holott a spirituális ember mindig fejlődni szeretne felfelé, és több lenni – hanem fordítva, lefelé, befelé, és bontani. Lerakni kell – nem újabbakat felvenni. És ahogy az ember rakja le a dolgokat a forma világából, a forma nélküli birodalom úgy nyílik meg előtte.

Amit fent keresel: az lent van. Amit kint keresel, az bent van.

Ismerős? Mintha valami Smaragdtáblán is ez szerepelne. :D

S akkor hogyan is?

Szívesen megmutatom, hogy hogyan csinálom én, itt megtalálod a részleteket:

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

II. rész

De nem is ezért meséltem el az egészet, hanem azért, mert az világ, az új világ, amibe MOST lépünk be, szükségessé teszi, hogy egyre jobban rábízd magad a forma nélküli világra. A láthatatlan világra, a fátyolon túli világra. A magasabb tudatosságra, ha úgy tetszik.

A kulcs az az lesz, hogy mennyire engeded el az elmédet, a gondolkodásodat. Mert minden, amire vágysz, ha azt aggyal akarod kitalálni és megoldani, nem fog sikerülni.

Készítettem egy ábrát (elnézést kérek a látóidegeidtől), amin a mondandóm lényegét szeretném szemléltetni.

Ez tulajdonképpen a látható és a nem érzékelhető “dimenziókat” próbálja szemléltetni egyfajta módon. Te, aki most ezt a sorokat olvasod, egy akkora szeletkével azonosítod magad, mint amit az “Aminek hiszed magad” rész jelent, azaz a Fátyol alatti vonal. “Ami valójában vagy”, az pedig magában foglalja azt a részedet, amiről tudsz, és amiről nem tudsz. :)

Tehát, hatalmas olyan részeid vannak, amik a tieid úgymond, de mégsem tudsz róla. Fura, ugye?

Ezek persze eddig is veled voltak, mindig is, csakhogy nagyon nem akart róla tudni az ember, mert teljesen belefeledkezett abba a nézőpontba, amit jelenleg fizikai világnak hívunk.

Tehát, a 2012-es fordulópont, ami sokszor világ végeként aposztrofált, valójában nem a világ vége, csak a jelenleg érzékelhető világ vége – vagyis inkább ÁTALAKULÁSA.

A feladat tehát jól követhető:

Nincs más dolgunk, mint megismerni és megtalálni azokat a részeket, amiket nem tapasztalunk meg. :) Elsőre nehéznek tűnik, hiszen egy olyan dologra kell hagyatkoznod, amiről nem tudsz. Abban kell bíznod, amit nem látsz, nem hallasz látszólag. Azt kell megtapasztalni, amit nem tudsz megtapasztalni a szokott módon.

Az agyad, az elméd, a jelenlegi gondolkodásoddal csak és csakis az a rész fogható fel és értelmezhető, ami a Fátyol alatt van – tehát megérteni és megmagyarázni nem fogod tudni, sőt a megszokott módszerekkel nem fogod megtalálni,  megismerni.

Tehát, kezdd el elengedni a gondolkodásodat, amit megszoktál. Minél jobban. Azaz “hogyan fogok pénzt keresni”, “mit kell csinálnom, hogy a szerelmemmel jó legyen”, “anyósomat hogyan viseljem el”, és a többi rengeteg sok gondolatot, kitalálást, elképzelést, jövő tervet, célkitűzést engedd el.

Hidd el (vagyis ne hidd el, keresd meg), hogy van egy olyan részed, ami JOBBAN TUDJA, mint te – legalább is akinek hiszed magad.

Mondd azt: “kedves Szellem, én most nem igazán tudom, hogyan fogom befizetni a csekket, de bízom Benned, hogy minden megoldódik”. És kezd el csinálni azt, ami jön.

Ne azt, amit gondolsz. Jah, és ha közben, miközben ezt mondtad, te ezt az egészet nem hiszed el, azaz folyamatosan várod a visszaigazolást, akkor hidd el, a Teljesebb részed hiába mutatja, ha te nem akarod meglátni.

Mert abban a részben lesznek a megoldások, amiket most nem érzékelsz.

S az eredménye meg fog jelenni.

Gyakorolj! Ez a legfontosabb!

Kezdd el mindennapossá tenni, kezdd el megszokni azt, hogy nem az gondolkodik, aki eddig gondolkodott. Ne feledd – az is TE vagy, csak nem tudsz róla. Hívhatod sugallatnak, intuíciónak, véletlennel, titkos jeleknek, bárminek: TUDD, hogy TE raktad oda magadnak.

S ahogy elkezded egyre jobban észrevenni a jeleket, a véletleneket, mint a saját magad által odahelyezett irányjelző táblákat, szépen lassan egyre jobban elkezd átalakulni a világod. A fátyol egyre jobban feljebb kúszik – mármint ahogyan az ábrád nézzük.

Lesz egy részed, lesz egy világ, ami még mindig érzékelhető lesz számodra, de belül, a csendben, lesz egy teljesen más világ.

Ez tényleg másmilyen, nem ilyen rikító, nem ilyen színes-szagos-érzékelhető, vagy “durva”. S lesz BELÜL valami, ami egyre jobban megmutatkozik a látható világba, DE NEM FOGOD TUDNI MEGMAGYARÁZNI.

Az elméd azt fogja mondani: ilyen nincs, ez így nem lehetséges, ezek a dolgok nem így működnek.

S ha ezt megérted, akkor beléphetsz ebbe a másfajta rendszerbe- másik dimenzióba, ha így jobban tetszik. De inkább nem mondom, hogy dimenzió, mert akkor megijedsz, és egyből azt gondolod, hogy te még messze vagy a dimenzió váltástól. :)

Pedig nem is.

Ezt úgy képzeld el, hogy van egy házad, amiben van egy hiper-szuper szoba, full-automatizált, minden igényt kielégítő. Ezt a szobát egy Intelligencia vezérel, ami erre a szobára lett kitalálva. Ez egy pihenő-munka-szórakozó-konditerem szoba.

S amikor te behozol e szobába mondjuk egy szép illatos virágot, akkor a szoba intelligenciája nem fogja tudni, hogy az egy virág, hiszen az ő programjában ez nem szerepel, nem is ismeri fel – el fogja kezdeni valami másnak látni. Mondjuk súlyzónak.

És azt mondja, hogy vigyázz, mert kellemetlen kipárolgása van a virágnak, meg különben is milyen haszontalan büdös súlyzó ez. Ugye a szoba csak az izzadságszag kiértékelését ismeri, a virág finom illatát nem.

S amíg te teljesen rábízod magad erre az Intelligenciára a szobában – MERT NAGYON KÉNYELMES!!! – akkor ki fogod dobni a virágot, mint haszontalan büdös súlyzót.

Ugyanígy vagy te, akinek hiszed magad, a szoba, és a lakás, ami valójában vagy.

Amíg egy szoba vagy, és mindenben elfogadod az Intelligencia (az elméd) értékelését, soha nem fogod tudni megismerni a lakást.

Mit kell tehát tenned?

Nem szabad hallgatni a gondolkodásra. :)

Ennyi.

Tudom, hogy ezt sokszor nehéz kivitelezni, de még egyszer mondom – azzal az elmével és gondolkodásmóddal, amivel eddig dolgoztál, nem lehet megismerni azt, amit eddig nem ismertél.

Hiszen épp azért nem tudtál róla, épp azért nem tapasztaltad meg, mert egy ilyen szoba-gondolkodásmódod volt.

-

És pont ebben áll a “dimenzió”váltás lényege, hogy te elkezdesz MÁSKÉPP gondolkodni, amire nincs szó. Mert ez nem gondolkodás.

Ez olyan hümmögés. Érzkeléses-intuitív-kitalációs-bigyó. Hívhatjuk így is, mindegy.

De már van egy részed, ami tud erről – különben nem tudnád elolvasni ezt a sort, már régen elmentél volna innen.

Tehát, ennyi. :)

Nem érdemes szoba-gondolkodnod.

Arra, hogy mi van a szobán túl, talán nincs szavunk, nem baj. Nem is kell rá szó. De mind a ketten tudjuk, hogy miről beszélek. :)

Köszönöm!

http://csillagmag.hu/irasok/2013-feladat-a-nezopontvaltas/

Elgondolkodtató

Dr. Léhmann György:...van valami pikáns dolog abban, hogy a Kormány, illetve Miniszterei azokkal, akik szavazatának köszönheti, hogy hatalmon vannak nem tárgyal, illetve tárgyalásai során kutyába sem veszi őket, és azokkal pedig akik liberális világfelfogásuk alapján minden bizonnyal nem rájuk szavaztak, azzal a Kormány és Miniszterei folyamatosan tárgyalnak, paktumoznak, egyezségeket kötnek.
Önérzetes magyar állampolgár ezt a hatalom részéről sokadszor észlelve csak mond most egy cifrát, és politikai jellegű írást pedig a jövőben legfeljebb tüzelésre használja. Akárhonnan érkezik az.

T. Miniszter Úr!
Öntsünk tiszta vizet a pohárba. Lássuk be azt, hogy Önnek és minisztertársának esze ágában sincs a devizaadósok problémáján segíteni az Ön által elmondott, és még a Kormány által meg sem határozott – homályos – elképzelések megvalósításával. Hanem Önöket két dolog késztette Kúriai döntés után arra, hogy most megszólaljanak.

Egyik az, hogy kevesebb mint egy év múlva még mindig szeretnének miniszterek lenni, hatalomban részt venni, a másik pedig az, hogy észlelték a Kúriai július 4-i döntés után azt, hogy a bankok csalárd kölcsönszerződései alapján földre rogyasztott emberek százezreinek sikerülhet talpra állniuk. A törvény rendes útján, bírósági úton, egy tisztességes elszámolással meghatározott tisztességtelen bankhaszonnak visszaszolgáltatása által....Ezek után T. Miniszter Úr megkérdezem Öntől, hogy minisztertársával együtt miért akar mindenáron a bankoknak most is, sokadszor segíteni a magyar nép hátrányára...

TOVÁBB: http://www.civilkontroll.com/dr-lehmann-nyilt-level-avagy-megszolalt-a-miniszter-ur-de-inkabb-felre-beszelt/

Függőségek feltárása Kiss Balázs Kunó

letöltés (1)

Egy hosszabb távon értelmezhető, általánosabb gondolatot szeretnék megosztani Veled. Ennek egy része megtalálható a Csillagleső – 2013 című könyvben, de fontos kiegészítésekkel szeretném gazdagítani az ott olvasottakat. A cikk első fele egyfajta hátteret biztosít a megértéshez, s a második rész egy más szinten üzen. Nézzük hát:

Egy meghatározó kapcsolatról van szó, amely két lassú mozgású égitest között kezdett el kialakulni tavasszal. Jelentőségteljes üzenetről van szó, hiszen a Szaturnusz és a Neptunusz összeköttetése mindig valami nagyobb rendű dologra hívja fel a figyelmet. Az egzakt fényszög (trigon) június közepe felé jön létre, de egészen augusztus elejéig élni fog közöttük a kapcsolat. A nyár nagy konstellációja ez, amely folyamatosan, újabb és újabb aktiválások során, a legmesszebbmenőkig megmutatja életedben a valódi egységélményt.

S hogy Te mennyire vagy hajlandó szembenézni saját magaddal, az egyedül Tőled függ, akár bolygók potyognak az égből, ha Te nem kívánod meghallani, megélni a jelent, akkor a világ legmegváltóbb konstellációja állhat az égen, lemaradsz önmagadról. De nézzük mit tartogat, mit üzen nekünk ez a kapcsolat?

A Neptunusz magas szintű lényege a spiritualitás, a három dimenziós érzékek feletti érzékelés. Más szinteken a félelmek és a függőségek tükre. Ugyanakkor az Unio Mystica, a Minden Egy mély élményét szimbolizálja, amikor az elhatárolódás feloldódásával az emberi tudat megéli egységét az őt körülölelő mindenséggel, és felfedezi önmagán belül a teremtett világot, azaz magát a Teremtőt is. Alacsony megélési szinten éppen ennek eltakarásáról mesél, vagyis arról, hogy mikor hárítod el az önmagad teljességével való találkozást? Hozzá tartoznak a tudatmódosító cselekedetek is, amikor az ember elmenekül önmaga elől, mert nem mer találkozni, szembesülni bizonyos részeivel. Erre kiváló lehetőséget biztosít az alkohol, a dohány, és más hasonló szerek tömkelege, ám mindig egy bizonyos lelki „kerülgetés” lapul meg a háttérben. Ezeket jegyezzük meg, mert erről fogunk mélyebben beszélni majd az írás második felében.

letöltés (2)A Szaturnuszról pedig egy könyvet is meg lehetne tölteni, mégis tömören a jelentése a következő: elhozza életbe azokat a helyzeteket, amikor az illúziókat, a hazugságokat, a nem-valódi dolgokat le kell bontanod. A tapasztalás próbája során a valóságról gondolt vagy alkotott képet, a kőkemény fizikai szinten megélve kell valódivá kovácsolni, hogy kiderüljön kiállja-e az idő próbáját.

Azaz, amit elgondoltál magadról, az életről, egy-egy dologról az a valóságban működőképes-e? S ezt a hétköznapok szent alkímiai tégelyében kell átolvasztanod, hogy meglásd túléli-e a megmérettetést. Éppen ezért hívták régen a Nagy Szerencsétlenség égitestének, mert aktívvá válásakor az egó nem valódi elgondolásai porrá omlottak a nyomása alatt. Talán ez az égitest áll a legközelebb ahhoz, amit az alkimisták Prima Materia-nak neveztek, a Bölcsek Kövének, amely nem egy tárgy, hanem a Bensődben átalakult ősi esszencia: Te Magad. A Szaturnusz mindig arra tanít Téged, hogy ami nem valódi, azt a tapasztalatokon keresztül le tudd bontani.

A két bolygó trigon kapcsolata üzeni, hogy most a benned lévő rózsaszín szirupos vágyálmok tekintetében fog lehullani mindenről a lepel, és előtárul a „kegyetlen” valóság. Ez egy fájdalmas folyamat is lehet, ha Te annak szeretnéd megélni, ám ez is téged segít, hiszen illúziókra nem lehet építeni a későbbiekben. Könnyen lehet, hogy azt fogod megélni, valami szépet, számodra kedveset, lágyat, most elvesz tőled az élet. Ha ilyennel találkozol a nyáron, akkor emlékezz vissza ezekre az üzenetekre: csak Te hitted, hogy szépséges, ám ezzel valójában eltakartál valamit. S hidd el, a Valódi Szépség és Valódi Egység megtalálása, sokkal több beteljesülést fog hozni számodra.

images (2)Ugyanígy a félelmeiddel is szembe kell nézned, hiszen a félelmek szintén nem valódiak egy magasabb szinten, de ahhoz, hogy le tudd bontani őket, előbb bizony elő kell hoznod magadból. Ezért, bármilyen helyzettel találkozol nyáron, ami számodra félelmet okoz, akkor tudd, hogy csak éppen lebontasz. Ez lehet például az egyedülléttől való félelem, amikor csak azért vagy benne egy korlátozó kapcsolatban, mert félsz felvállalni önmagadat, vagy leginkább félsz szembenézni saját sötét részeiddel. Ez utóbbiakkal most mindenképpen találkoznod KELL, különben nem lehet tiéd a magasabb szintű teljesség megélése. Ez a nyár elhozza azt a Beavatást, ami már a teljes transzmutáció általi, Valódi Minden Egy élményét jelenti.

Mint említettem, hosszú távú „hatásról” beszélünk, hónapokról. Egyfajta agónia ez, amikor folyamatosan, újra és újra szembesülsz azzal, hogy mitől is függsz. S a legtöbb ember sokszor nem is veszi észre, hogy elképesztő függésekben él, ami nem narkotikumokban és hasonlókban ölt testet. Függés lehet párkapcsolat, munka, pénz, emberi társaság, energia, szeretet, és így tovább. Sőt, azt gondolom mély szinten a legtöbb ember teljes élete semmi más, csak függés. Függés a biztonságosnak, ismertnek vélt világtól. S ha elveszíted ezeket, ugyan azt tapasztalod, mintha leszoknál a dohányzásról, az internetről, az alkoholról.

letöltésS ezek nem rossz dolgok – csak megnyomorítod magad velük. S a „nyomorítás” alatt azt értem, hogy nem mersz találkozni Önmagaddal egy mélyebb szinten, azaz nem mered felfedezni azt, ki is vagy valójában.

Benne élsz ugyanabban a függőségben újra és újra, s nem veszed észre, hogy a Föld nevű bolygó valójában az „Anonim Mindentőlfüggők Klubja”, ahol az „orvosok” is éppúgy rabjai függőségeiknek, mint a „betegek”. Itt mindenki függ valamitől.

S ezzel – persze mondhatjuk – nincs is semmi baj, pusztán az a kérdés: hogyan éled meg mindezt?

Mert ha létezik számodra szenvedés emitt-amott, akkor itt az idő most nyáron, hogy ezeket felold! Azaz: nézd meg miért szenvedsz? Mit nem kapsz meg, és mi hiányzik életedből?

S ha bölcs vagy, akkor meg fogod találni azt, hogy MINDEZT MIVEL KÁRPÓTOLOD életedben!

Azaz, ha mondjuk szenvedsz a társ hiányától, akkor valamivel be kell tömni a hiányt úgymond, amivel eltakarod ezt az érzést: ezt keresd meg.

www.tvn.hu_052ce17e3f2b825b15aea21a6bb94b8aDe mindemögött meg fogod találni, hogy MIÉRT nincs társ az életedben, bármennyire is vágysz rá. S ez BIZTOS, hogy nem a külvilágban (jelen példánkban a társnak megfelelő nem egyedeiben) található meg, hanem BENNED! Pont ebben „segít” most a Neptunusz-Szaturnusz trigon kapcsolata. Pont erről mesél: le tudod bontani azt, ami gátolja a valódi élményeket magadban.

A szenvedés oka azért van, mert nem akarsz megélni valamit magadban, amit kivetítesz egy élethelyzetre a külvilágban. S mivel a szenvedést el akarod kerülni, jön a függőség valamitől, amivel ezt „kárpótolod”.

Feladat tehát tömören: vedd észre mi hiányzik életedből, nézd meg miért nem mered ezt megadni önmagadnak.

Kulcs: Önszeretet!

Egy másik aspektusból a kapcsolat: bontsd le magadban mindazt, ami az önszereteted útjában áll!

Ezen az utazáson veszünk most részt, erről mesélnek nyáron az égitestek – érdemes a problémáid mögé nézni, hogy miben segít téged a csillagos égbolt olvasata, mert ez is pusztán csak tükör: segít magadba nézni. Használd fel tehát a két égitest trigon fényszögét arra, hogy mélyebben megérthesd saját életed eltitkolt tartalmait.

http://csillagmag.hu/csillaguzenetek/fuggosegek-feltarasa/

Mai evangélium 2013. július 22.

Néhány írástudó és farizeus így szólt egyszer Jézushoz: „Mester, jelet szeretnénk tőled látni.” Jézus így válaszolt: „Ez a gonosz és hűtlen nemzedék jelet kíván, de nem kap más jelet, mint Jónás próféta jelét. Amint ugyanis Jónás próféta három nap és három éjjel volt a hal gyomrában, úgy lesz az Emberfia három nap és három éjjel a föld szívében. A ninivei férfiak feltámadnak az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítélik ezt a nemzedéket, mert ők megtértek Jónás prédikálására. Ámde itt nagyobb van, mint Jónás. Dél királynője feltámad az ítéletkor ezzel a nemzedékkel együtt, és elítéli ezt a nemzedéket, hiszen ő a föld végső határáról is eljött, hogy meghallgassa Salamon bölcsességét. Itt pedig nagyobb valaki van, mint Salamon.”


[Mt 12,38-42]


Elmélkedés

A farizeusok és az írástudók jelet szeretnének Jézustól látni, olyan jelet, amely istenségét bizonyítja, illetve azt, hogy ő a Messiás. Jézus szavai korábban már sokszor meglepetést okoztak nekik, mert nagyon sajátos erővel magyarázta a törvényeket. Gyógyításait érdeklődve, de csodálkozva nézték, mert nem tudták, hogy milyen hatalom birtokában képes megszüntetni a betegségeket. Most még a csodáknál is látványosabb, egyértelműbb jelet követelnek. Talán hitet ébresztene bennük egy ilyen jel? Talán ők is hinni szeretnének, ahogyan a nép közül sokan hisznek benne? Ezt nem tudhatjuk. Mindenesetre Jézus nem teljesíti kérésüket, mert úgy gondolja, hogy csodaváró és kíváncsi vágyaiknak nem szükséges eleget tennie.
Eljön majd az idő, amikor Jézus különleges jelet fog mutatni, a feltámadás jelét. És amint látni fogjuk, még ez sem fog mindenkiben hitet ébreszteni. Bűnbánatra szóló felhívása sem tetszett mindenkinek, és feltámadása sem lesz mindenki számára a hit forrása.
Hitünk erősítésére mi is csodajeleket szeretnénk látni. Jézus figyelmeztet minket, hogy a csodák kérése és várása önmagában hiábavaló. A nagy jel ugyanis már megadatott számunkra, s ez az ő feltámadása. Nem kell újabbat kérnünk, hanem hinnünk kell a feltámadásban, a halhatatlanságban, az élet győzelmében a halál felett és az örök életben. Krisztus feltámadása hitet ébresztő jel számunkra.
© Horváth István Sándor


Imádság

Istenünk! Adj nekünk alázatosságot, reményt és erős hitet! Add, hogy a szeretet Lelke, a te Lelked ékesítsen minket; közelednünk, mert ez minden parancs foglalata és beteljesítése. Segíts, hogy a békesség és az egyetértés fiai lehessünk, és így méltók legyünk rá, hogy boldognak nevezzen minket szent Fiad!

http://www.evangelium365.hu/evangelium/2013-07-22

Levél

fej

Tisztelt Honfitársam!


Köszönöm Önnek, hogy aláírta a rezsicsökkentésért indított petíciót.

Mindannyian tudjuk, hogy annak idején a szocialista kormányok eladták az ország életfontosságú üzletágait. Sőt, tisztességtelen előnyöket – például előre garantált magas profitot – biztosítottak az új tulajdonosoknak, multinacionális cégeknek.

Sokunkat felháborított, hogy az ország korábbi vezetői a magyar családokkal szemben a külföldi milliárdosokat részesítették előnyben.

Így lett a bérekhez képest a hazai gáz és villany ára a legmagasabb Európában. Ez súlyos veszteségeket okozott a magyar családoknak.

Mi azt vállaltuk 2010-ben, hogy ennek véget vetünk.

A petíció aláírásával Ön csatlakozott ahhoz a mintegy kétmillió emberhez, akik kiállnak Magyarországért. Ezzel a petícióval azt üzenjük ezeknek a vállalatoknak és az őket háttérből támogató nemzetközi szervezeteknek, hogy nem érdemes szembefordulni a magyarokkal. Nem tudják megváltoztatni a magyarok döntését, nem tudják kikezdeni az összefogásunkat.

Szeretnénk megértetni mindenkivel, hogy Magyarország szabad, erős, független ország, ahol nem mondunk le a jogainkról, érdekeinkről, értékes erőforrásainkról. Senkitől sem fogjuk eltűrni, hogy igazságtalanul és erkölcstelenül elvegye tőlünk azt, amiért mi dolgozunk meg.

Köszönöm a támogatását. Számítok Önre, ha Magyarországért és a magyarok érdekeiért kell kiállni, és Ön is számíthat rám.

Üdvözlettel:

sign

Orbán Viktor


FIDESZ - MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG
Kövessen minket a Facebookon, a www.facebook.com/orbanviktor, illetve a www.facebook.com/FideszHU oldalakon.

 

Van kiút - Kiss Balázs Kunó

letöltés (2)Nagyon fontos, hogy megértsd utazásod során azt, hogy NÉLKÜLED semmi sem történik meg. S itt mindegy, hogy utazásod spirituálisnak nevezett, vagy napjaidat a pénz és a létfenntartás megteremtése tölti ki, vagy bármi. Tudnod kell és értened kell, hogy Te vagy mindennek a közepén, Te vagy a mágikus gyújtózsinór, ami képes szétrobbantani azt, ami megérett az elmúlásra.

Ha megnézzük a sok, taposómalomba belefeledkezett embert, akkor látjuk, hogy arra várnak, hogy majd a jószerencse vagy a körülmények vagy a kormány megoldja a problémáikat. Sokan mindent megtesznek egzisztenciájukért, de valójában ugyanolyan folyamatos boldogtalanságban élik le életüket, mert mindig vannak problémák, kihívások, amelyek a komfortérzetet csökkentik.

A spirituális útkereső sokszor ugyanebbe a csapdába esik. Spirituális egzisztenciáját az angyali rendeknél méri, hogy kellően pozitívan gondolkodott-e és hogy megfelel bármilyen spirituális elvárásnak, amitől ő jobb vagy szebb lesz, netán boldogabb. Mintha a spiritualitás bármit is változtatna az életen.

Pedig nem, semmit sem változtat, ellenben csodálatosan elterel bennünket – de ugyanúgy nézhetnéd a TV-t vagy olvashatnád az újságokat, ahelyett, hogy tanfolyamokra jársz vagy oldásokon veszel részt: nem változik a lényegében semmi sem! Ugyanúgy lesznek szenvedéseid, ugyanúgy nem fogod tudni kezelni a dolgokat életedben.

Ugyanúgy lesznek problémáid, csak éppen az öltözetük változik.

Spectres_of_a_City_by_drkshpS – ezt most nagyon fontos, hogy tényleg megértsd – az hogy mitől lesz jobb vagy rosszabb, egyedül a te nézőpontodtól fog függeni. Mert valójában a problémák csak ruhát cserélnek, de ugyanazok maradnak, akármilyen életet élsz is. Ha milliárdos vagy, ugyanúgy megvannak a kihívásaid, amik UGYANOLYAN szenvedést okoznak, mintha rabszolga lennél. Figyeld meg: akármit is értél el, akármit is tettél le az asztalra, akárhogyan is változol, a problémáid mindig is lesznek.

Nem leszel soha, de soha teljesen boldog.

A spirituális útmutatás ezért fordult zsákutcába, mert az emberek (főleg 2012. december 21 után) felfedezték, hogy bármennyit is mantráztak, nem lett jobb az életük. Bármennyit gondolkodtak pozitívan, nem oldódtak meg a kihívások. Mint ahogyan senki sem az elmúlt évezredekben – eltekintve néhány kivételtől, akiket pedig jól félreértettek.

Nincs kiút.

Vagy mégis?

images (10)Nos, ezt a kiutat nem szokta, úgy nagyjából senki sem választani. Miért?

Azért, MERT nem tudja az ember elfogadni, hogy MINDEN RENDBEN VAN ÍGY.

Azért, mert tényleg „csak” annyit kell megértened, hogy a TAPASZTALÁSAID pusztán tapasztalások. A szenvedéseid, örömtelen vagy katartikus pillanataid pusztán csak vannak. Vannak, majd elmúlnak, és kész.

S ennyi a Te dolgod: megfigyelni ezeket, megélni ezeket a tapasztalásokat, és elengedni.

És ha most azt mondod, hogy „de Balázs, hogyan engedhetném el azt, hogy nem tudok a gyerekeimnek enni adni, vagy elhagyott a szerelmem, vagy meghalt az apukám”, és így tovább, akkor nem tudok mást mondani Neked, mint hogy „teljesen megértem, és teljesen együtt érzek veled”. De nem tudok segíteni.

Senki nem tud neked segíteni. Se az állam, se a tuti könyv, se a tuti előadás.

Egyszer hozol egy döntést, és kész. Bamm. Megváltozik minden. Már nem fog úgy fájni a szakítás, már nem fog fájni a pénz hiánya, már nem fog hiányozni az elhunyt családtag. Nem azért, mert ELNYOMNÁL bármit is magadban, vagy rózsaszín sziruppal öntenéd le. Tudom, ezt sokan próbálják, de eredmény nélkül.

Mit kell csinálnod? Nos, a legnehezebbet mind közül: semmit.

letöltés (3)A semmi alatt azt értem, hogy például nem kell aggódnod. Most aggódsz azért, nem? Miből fogsz megélni, mi lesz a gyerekeiddel, mi lesz a világgal, mi lesz Magyarországgal, és így tovább. Vizsgáld meg magad, hogy mennyi mindenért aggódsz. Esetleg, hogy meg fogsz öregedni, vagy akármi.

És látod, én csak annyit kértem, hogy ne tegyél semmit, mondjuk például ne aggódj. De már ez is milyen nehéz, ugye? Hogyan haladhatnánk tovább a teljességed felé, ha tele vagy aggódással?

Hagyd abba. Hogyan? Egyszerűen ülj le, és döntsd el. És ha felbukkan benned az aggódás – most figyelj – AKKOR SE TEGYÉL SEMMIT.

Mert mi zajlik le ilyenkor? Kitalálod, hogy nem fogsz aggódni, mert elhiszed, hogy ez segíteni fog. Majd egyszer csak kapsz egy büntetést, amit nem tudsz kifizetni, és elkezdesz aggódni. Bumm. És mit teszel? (már megint teszel valamit, érted?) Azt teszed, hogy elkezded magad büntetni, hogy már megint aggódtál.

És már duplán rosszul érzed magad: azért, ami miatt aggódsz, és maga az aggódás miatt is.

Ellenben, ha nem „tettél volna semmit”, akkor ugyanabban az állapotban lennél, mint az aggódás előtt. Nos? Remélem érted már, hogy mit jelent az, hogy „ne tegyél semmit”.

Nem azt, hogy ülj otthon delíriumban – az is tevés egyébként.

Az is tevés, hogy nem teszel semmit.

Akkor mit is tegyél? Egyszerűen éld az életed anélkül, hogy bármit is gondolnál róla.

Persze erről vannak könyvek, és vannak tanfolyamok, hogy megtapasztald azt, hogy nem teszel semmit, de az már MINDEGY, hogy HOGYAN JUTSZ EL oda.

Érted, hogy mindegy, hogyan jutsz el a nem-tevés állapotába? Ezer életnyi szenvedésen át? Vagy két hét alatt rájössz? Mindegy.

S aki nem hiszi, járjon utána.

http://csillagmag.hu/irasok/van-kiut/